Asunnon irtisanominen

Vuokra-asunnon irtisanominen tehdään kirjallisesti alla olevasta linkistä. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. 

HUOM! Irtisanominen kannattaa tehdä aina mahdollisimman pian sen jälkeen, kun tieto tulevasta muutosta varmistuu. Vaikka irtisanominen tehtäisiin muuna kuin kuukauden viimeisenä päivänä, irtisanomisaika lasketaan aina alkavaksi sen kuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanomisilmoitus jätettiin.

Mikäli et pysty täyttämään lomaketta sähköisesti, tulosta lomake täyttämistä varten. Toimita lomake sitten toimistolle tai postita se allekirjoitettuna.

Mies kantamassa muuttolaatikoita

Lataa irtisanomisilmoitus tästä

Huoneiston tyhjennys

Huoneiston tyhjennys ja muuttosiivous tulee tehdä huoneistossa ennen avainten luovuttamista. Siivous tulee tehdä siten, että uusi vuokralainen voi ottaa huoneiston siivouksetta käyttöönsä. Mikäli muuttosiivous ja tyhjennys laiminlyödään kokonaan tai osittain, vuokranantaja joutuu teettämään sen siivousliikkeellä ja kustannukset veloitetaan asukkaalta (pidätetään vuokravakuus).

Muuttosiivous

Keittiö
Jääkaappi ja mahdollinen pakastin sulatetaan (huomioi ja valvo, että sulamisvedet eivät valu lattialle). Jääkaappi ja liesi pestään sisä- ja ulkopuolelta ja niiden taustat puhdistetaan. Keittiökaappien sisä- ja ulkopinnat, ilmanvaihtoventtiili ja liesituulettimen suodatin puhdistetaan. Astianpesu-/pyykkikoneen liitäntä- ja poistoputki pitää tulpata koneen irrottamisen jälkeen vesivahinkojen välttämiseksi.

Kylpyhuone ja wc
Suihkunurkkaus ja huoneistokohtainen sauna, wc-istuin ja käsienpesuallas, lattiakaivo sekä ilmanvaihtoventtiili puhdistetaan.

Muut tilat
Huoneiston kaikki lattiapinnat imuroidaan ja pestään. Ovista ja seinistä poistetaan tahrat. Kaapit pyyhitään pölystä. Parveke siistitään ja säilytystilat (varasto ja kylmäkellari) tyhjennetään ja siivotaan.

Mahdollinen ovisilmä ja turvalukko on jätettävä paikoilleen. Valaisimia varten olevat sokeripalat ja kattorasiat tulee jättää paikoilleen. MUISTA, että talon jätesäiliöön viedään vain tavallinen kotitalousjäte. Vanhat kalusteet, patjat yms on asukkaan itse toimitettava kaatopaikalle tai ongelmajätepisteeseen. Tarkista, että kaikki pyykkikorit, roska-astiat, katto/seinäpistokerasioiden kannet, väliovet yms ovat tallessa ja paikoillaan.

Muut asiat

Avainten palautus
Kaikki huoneistoa, kiinteistöä ja autopaikkaa koskevat avaimet (myös mahdolliset tilatut lisäavaimet) palautetaan vuokranantajalle. Muussa tapauksessa lähtevältä vuokralaiselta joudutaan veloittamaan lukoston uudelleensarjoitus.

Asunnon tarkastus
Asunto tarkastetaan vuokranantajan toimesta noin viikon sisällä irtisanomisilmoituksen tekemisestä. Tarkastus tehdään arkisin klo 8.00-16.00. Vuokranantaja ilmoittaa irtisanomisilmoituksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon tai sähköpostiin tiedon tarkastusajankohdasta. Jos asukasta ei tavoiteta, asuntoon pääsemiseksi käytetään yleisavainta. Voitte myös ehdottaa teille sopivaa asunnontarkastusaikaa kirjoittamalla sen irtisanomisilmoituksen alaosan tekstiriveille.

Tarkastuksessa arvioidaan asunnon mahdollinen korjaustarve ennen asunnon vuokraamista uudelle asukkaalle. Asunnon markkinointi aloitetaan mahdollismman pian irtisanomisilmoituksen vastaanottamisen jälkeen ja asuntoa voidaan esitellä uudelle asukkaalle jo edellisen asukkaan irtisanomisajalla. Mahdollisista asunnon esittelyistä sovitaan poismuuttavan asukkaan kanssa erikseen.

Asunto tarkastetaan uudelleen vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen.

Vakuuden palautus
Mikäli huoneiston tarkastuksessa ei havaita puutteita asunnon kunnon ja loppusiivouksen suhteen, kaikki avaimet on palautettu ja vuokrat käyttökorvauksineen on maksettu, vuokravakuus palautetaan. Asumisesta ja huoneiston iästä johtuva normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon.