Tutustu asuinalueisiin sekä kaupunginosittain listattuihin asuntokohteisiin

Tamppilahdenkatu jyrängössä

Jyränkö

Jyränkö sijaitsee keskustasta katsottuna heti sillan toisella puolen. Keskustan palvelut ovat helposti saavutettavissa kävellen tai pyöräillen, joiden lisäksi alueella kulkevat paikallisliikennereitit. Jyränkö tarjoaa asukkailleen myös omat kaupalliset sekä julkiset lähipalvelut. Kauppa, ravintola, koulu ja päiväkoti ovat kaikki kävelyetäisyydellä. Ympäröivä harjumetsä sekä Koskensaari ulkoilualueineen koostavat aktiivisen ympäristön. Koskensaaren uimaranta ja alueen leikkipuistot sekä jalkapallokentät tarjoavat Jyrängössä aktiviteetteja kesäkuukausina.

Märssykaari Kirkonkylässä

Kirkonkylä

Kirkonkylä omana taajamanaan pitää sisällään kaiken jokapäiväiselle elämälle tarvittavan. Löydät ala-asteen, päiväkodin, liikuntahallin, kaupungin kuntosalin, kaksi ruokakauppaa, kaksi ravintolaa sekä tankkausautomaatin helppojen kulkuyhteyksien päästä. Ympäristöltään vehreä Kirkonkylä on osa Heinolan kansallista kaupunkipuistoa. Heinolan keskustaan matkaa on noin kuusi kilometriä.

Siltakatu keskustassa

Keskusta

Heinolan keskusta on kaupungin sydän, joka rajautuu reunalla virtaavaan Kymenvirtaan. Keskustasta löydät vehreitä puistoalueita, rantakahviloita, ravintoloita sekä kauppoja – kaikki kävelyetäisyydellä. Jalkasin voit nauttia virran rantaa kulkevista puistoteistä, kuntoportaista tai uusista ulkokuntosaleista. Kulttuurinystäviä keskustassa viihdyttävät muun muassa museot, kesäteatteri, kirjasto sekä tapahtumat. Juuri uusittu tori ympäristöineen koostavat keskustan idyllisen ytimen. Palvelut ovat helposti saavutettavissa keskustan alueella kulkuneuvosta riippumatta terveyskeskuksen, ruokakauppojen sekä ylä- ja ala-asteen sekä lukion ollessa vain muutaman korttelin päässä.

Marjatie Mustikkahaassa

Mustikkahaka

Mustikkahaka on luonnonläheinen asuinalue, josta löytyy runsaasti metsää ja ulkoilureittejä. Mustikkahaka sijaitsee Heinolan keskustan läheisyydessä torille ollessa matkaa noin kaksi kilometriä. Keskellä asuinaluetta sijaitsee vasta uusittu leikkikenttä lapsille ja ammattikoulu sekä uusi Kailaan koulu sijaitsevat alueen välittömässä läheisyydessä. Alueen läpi kulkee myös paikallisbussireitti.

Konsulinkatu Niemelässä

Niemelä

Niemelän asuinalue sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä. Rauhallisella ja arvostetulla alueella sijaitsee kaikenlaista asutusta sekä runsaasti luontoa. Alueen läheisyyteen on valmistunut uusi Kailas-talo, jossa sijaitsee alakoulu sekä päiväkoti. Niemelä kauniine rantoineen, ulkoilumahdollisuuksineen, hiihtolatuineen ja liikunta-alueineen mahdollistaa asukkaille runsaasti aktiviteetteja. Keskustan palvelut, yläkoulu, uusi lukio sekä terveyskeskus ovat myös helposti saavutettavissa kulkuneuvosta riippumatta.

Kauppakuja Myllyojalla

Myllyoja

Heinolan Myllyoja maaseutumiljöineen loistaa rauhallisuudellaan ja väljyydellään. Alue sijaitsee noin viiden kilometrin päässä keskustasta, noin 7 kilometrin päässä Vierumäestä ja urheiluopistosta sekä hyvien kulkuyhteyksien päässä Lahdesta oman moottoritieliittymän ansiosta. K-Citymarket ja vasta valmistunut Sinilähdetalo sijaitsevat alueen laidalla, joiden lisäksi Myllyojalla viihdyttävät oma uimaranta sekä ulkoilumahdollisuudet. Myllyojalta lähtee eri suuntiin hyvät auto- sekä kevyenliikenteenväylät sekä julkiset liikenneyhteydet.

Vuoksentie Sinilähteellä

Sinilähde

Heinolan Sinilähde sijaitsee Ruotsalaisen rannalla hyvin yhteyksien päässä palveluista. K-Citymarket palveluineen sijaitsee alueella ja keskustan palveluihin on matkaa noin neljä kilometriä. Paikallisbussit liikennöivät alueella tehden liikkumisesta etelään ja pohjoiseen vaivatonta. Sinilähteelle vastavalmistuneessa Sinilähdetalossa palvelee ala-asteen lisäksi päiväkoti sekä esiopetus. Ruotsalaisen ranta-alueella pääsee nauttimaan paitsi uimisesta, myös ulkoilupoluista luonnonympäristössä.

Runkotien pihapiiri Rainiossa

Rainio

Rainio sijaitsee omassa rauhassaan luonnon keskellä, mutta silti keskustan lähettyvillä torille ollessa matkaa vain vajaa kolme kilometriä. Rainion oman päiväkodin lisäksi alueen asukkaita palvelevat Tommolan sekä keskustan palvelut. Seudulla kulkevat paikallisliikenteen reitit mahdollistavat helpon kulkemisen myös autottomille. Hyvät ulkoilumaastot, läheiset laavut sekä koirapuisto houkuttelevat lenkkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä liikkumaan alueen luonnossa.

Rihuntie Rihulla

Rihu

Rihussa lähiluonto on jokaisen takapihalla. Harvaan asutettu Rihu tarjoaa asukkailleen rauhaa ja hiljaisuutta luonnon keskellä. Alue on ihanteellinen ulkoiluun, ja Suomen toiseksi puhtain järvi Sonnanen uimarantoineen sijaitsee lyhyen matkan päässä. Heinolan keskusta ja palvelut palvelevat noin 20 kilometrin päässä.

Syvälahdentie Tommolassa

Tommola

Tommolassa on omat lähipalvelut, vaikka alue sijaitseekin keskustan läheisyydessä. Löydät ulkoilumaastot, leikkipuiston, lähikaupan, liikuntatilat, ravintolan sekä alakoulun ja päiväkodin kävelymatkan päästä. Tommolasta kulkee kaunis rantatie Kymijoen vartta keskustaan, mikä takaa helpon ja turvallisen liikkumisen kävelijöille ja pyöräilijöille. Rantatien varresta löydät myös kauniita polkuja, uimarannan sekä kaupungin vene- ja laituripaikkoja.

Kaplas Tähtiniemessä

Tähtiniemi

Tähtiniemi on luonnonläheinen sekä siisti asuinalue, joka kehittyi erityisesti vuonna 2004 järjestettyjen asuntomessujen ansiosta. Asuinalue kääriytyy Voudinlahden ympärille ja tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia miellyttävässä ympäristössä. Tähtiniemen alueella on puistoalueita, leikkipuistoja, useampi uimapaikka asukkaille sekä tilava juoksuaitaus, oma lenkkipolku sekä uimaranta koiria varten. K-Citymarket palvelee alueen laidalla ja Heinolan keskustaan on matkaa noin kaksi kilometriä. Heinolan tunnettu tähtisilta on nimetty alueen mukaan.

Urapolku Vierumäellä

Vierumäki

Vierumäki sijaitsee Heinolan kaupungin etelä-osassa, noin 13 kilometrin päässä keskustasta. Vierumäen taajama sekä urheiluopiston alue muodostavat omat keskittymänsä. Vierumäki on tunnettu urheilumahdollisuuksistaan, eikä palveluitakaan alueelta puutu. Vierumäellä toimii ala-aste, päiväkoti, ammattikorkeakoulu sekä lisäksi hotelleja, ravintoloja sekä ruokakauppoja. Lahden seudun liikenteen linja-autot liikennöivät alueella pohjoisen sekä etelän suuntiin.

Heinolan asuinalueet asukkaiden omin sanoin

Heinolan asukkailta kysyttiin Heinolan asuinalueista ja pyydettiin nostamaan kehityskohteita sekä merkitsemään muun muassa lempipaikkoja. Lue lisää siitä, mitä mieltä heinolalaiset olivat.